EL GUITAR BAIXA AL METRO!

GUITAR BCN 2017
EL GUITAR BAIXA AL METRO!
Xavi Mercadé, Pablo Leoni, Jordi Vidal i Lorenzo Duaso entrevistats per Betevé
09/02/2017

Inauguració de l´exposició Les 1001 nits del Guitar Bcn.

Aquest matí ha quedat oficialment inaugurada la retrospectiva fotogràfica Les 1001 nits del Guitar BCN, una mostra que il·lustrarà un dels passadissos més transitats del metro de Barcelona –Parada Diagonal, L3 i L5- fins al mes de març. L’exposició celebra els més de 1000 concerts programats pel festival amb una selecció de grans instantànies a càrrec de quatre dels millors fotògrafs -i reconeguts melòmans- residents a la Ciutat Comtal: Xavi Mercadé, Jordi Vidal, Pablo Leoni i Lorenzo Duaso.

Des d’uns inicis centrats exclusivament en el món de les sis cordes, el Guitar BCN ha anat evolucionant la seva proposta per adaptar-se als corrents contemporanis, obrint el seu ventall estilístic a noves tendències i apropant al públic sempre propostes de qualitat. L’exposició recull la presència, obviament, de grans mestres de la guitarra (Gary Moore, Paco de Lucía, Steve Vai, Pat Metheny, Joe Satriani, Johnny Winter, Raimundo Amador…), però també moments èpics amb artistes tan rellevants per la música popular com ho són David Byrne, Caetano Veloso & Gilberto Gil, Franco Battiato i Bryan Ferry, entre molts altres. També convé destacar l´importància del Guitar BCN com a plataforma de llançament de talents locals emergents (hi ha un abans i un després del pas de bandes com Love of Lesbian, Els Amics de les Arts o Els Catarres pel festival), així com el seu vincle amb artistes representatius de l’escena espanyola del nivell de Loquillo, Amaral i Estrella Morente.

En definitiva, cita ineludible per conèixer la trajectòria d’un dels festivals de referència a Barcelona, de la mà d’uns testimonis privilegiats amb la capacitat de sintetitzar en una imatge totes les emocions que pot transmetre la millor música en directe, aquella que, any rere any, omple l’acurada programació de l´històric Guitar Bcn.

Tota la informació sobre l’edició d’enguany a la web oficial guitarbcn.com

Concerts relacionats

Compartir:
Esta web utiliza cookies técnicas, de personalización y análisis, propias y de terceros, para facilitarle la navegación de forma anónima y analizar estadísticas del uso de la web. Consideramos que si continúa navegando, acepta su uso. Más información | Cerrar