TheProject | CONCERTS | LA LOCOMOTORA NEGRA & CORAL SANT JORDI
Grec 2013

ESPECTACLE REALITZAT (2013)

LA LOCOMOTORA NEGRA & CORAL SANT JORDI

DATA

Dissabte, 20 de juliol

LLOC

Teatre Grec, 22 h.

PREU

De 15 a 35 € (+ despeses de gestió)

Ricard Gili, compositor de la cantata He mirat aquesta terra i director de la Locomotora Negra, encara recorda el concert de música sacra interpretat per l’orquestra de Duke Ellington i la Coral Sant Jordi. El va dirigir Oriol Martorell, el 1969, i va tenir com a escenari la basílica de Santa Maria del Mar. Aquest record i la visió de Catalunya que Salvador Espriu projecta en la seva poesia, d´una vigència punyent en els temps actuals, ha inspirat i donat forma a un espectacle protagonitzat pels divuit músics de La Locomotora Negra, pels seixanta cantaires de la Coral Sant Jordi, per dos cantants solistes –la soprano mexicana Paula Nogueira i el cantant de Guinea Bissau Mú– i per l’actriu Carme Sansa, encarregada de donar pas a cadascun dels poemes que s´interpretaran musicalment.

En un espectacle dirigit per Quim Lecina escoltarem per primera vegada a ritme de jazz la poesia de Salvador Espriu, amb la qual es basteix el fil conductor de la cantata: l´incert periple del poble català a la recerca d´un destí digne com a nació. La proposta més original i ambiciosa de La Locomotora Negra, una de les principals referències jazzístiques catalanes des de la seva creació el 1971.

 

 

TAGS

CONCERTS RELACIONATS

NOTICIES RELACIONADES

SOBRE TheProject

Living live music! Més de 25 anys oferint la millor música en directe des de Barcelona. Concerts, festivals i esdeveniments de gran convocatòria.

Medalla d’Or al Mèrit Artístic Ajuntament de Barcelona

Medalla d’Or al Mèrit Artístic
Ajuntament de Barcelona

Empresa associada a:

  • Afejazz
  • APM
  • ARC
  • ARTE

Actividat subvencionada pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Ministerio de Cultura

TWITTER

FACEBOOK FANS