DE CAJÓN! PRESENTA SET CONCERTS ESTEL·LARS

50 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2018
DE CAJÓN! PRESENTA SET CONCERTS ESTEL·LARS
05/10/2018

Del 4 al 30 de novembre.

El passat 4 d´octubre es va presentar la programació del Festival Flamenco de Barcelona De Cajón!, amb l´assistència de Tomatito, Chicuelo, José del Tomate i Joan Anton Cararach, director artístic del Festival.

Tomatito, present en dues vetllades, afirma que el festival de jazz de Barcelona és «una referència per a tots, inclosos els flamencs»

La cita proposa a mestres incontestables (Diego el Cigala, Tomatito i José Mercé, i Vicente Amigo), figures capitals del flamenc català (Mayte Martín i Chicuelo) i nous talents del gènere (José del Tomate i Kiki Morente).

El Palau de la Música, BARTS, l’Auditori de Barcelona i Luz de Gas acullen els set concerts del cicle.

Presencia de figures incontestables del flamenc

Diego el Cigala, que celebrarà els 15 anys del llançament de Lágrimas negras en una gira que és així mateix un homenatge a Bebo Valdés l´any en el qual se celebra el centenari del pianista cubà.

Tomatito-José Mercé, que presenten mundialment a Barcelona el seu primer disc conjunt, De verdad, d´altra banda el primer disc que grava el guitarrista d´Almeria amb un cantaor després de la seva llegendària etapa amb Camarón de la isla.

Vicente Amigo, que debutarà al Gran Teatre del Liceu i presentarà el seu últim disc a Barcelona, Memòria de los sentidos.

La participació catalana

Mayte Martín, amb Tempo Rubato, posiblement el seu disc menys flamenc, però una obra mestra incontestable, un pou d´emocions sense fi, «un treball d´una sinceritat que esquerda l´ànima», segons ho va definir Joan Anton Cararach, director artístic del festival de jazz.

Chicuelo, a qui Tomatito va definir com «un dels grans guitarristes del nostre temps», amb el seu últim treball, Uña y carne, sobre el qual l´artista de Cornellà va dir: «presentaré un nou disc amb quatre pals flamencs nous que mai he gravat fins ara: guajira, sevillana, rondeña i tanguillo». I va afegir: «per mi és una gran responsabilitat tancar aquest cicle».

La nissaga continua

José del Tomate, que va considerar «un honor increïble» inaugurar la sèrie flamenca De Cajón! amb el seu disc Plaza Vieja, pel qual comptarà amb un convidat especialisim: el seu pare Tomatito.

Kiki Morente, qui després de l´homenatge de l´any passat al seu pare Enrique a la sala BARTS presentarà per fi a Barcelona Albayzín, un disc que segons la crítica sona a Granada per tots els costats.

Les opinions:

Joan Anton Cararach ha declarat: «Per al festival de jazz és un gran honor acollir des de fa ja tres edicions a l´antic festival flamenc De Cajón!, ara convertit en una sèrie amb una enorme personalitat pròpia dins del nostre festival.» Respecte a la conveniència o no de presentar flamenc dins d´un festival de jazz, Cararach ha estat contundent: «Cap de les grans programacions jazzístiques del món deixa de tenir en compte al flamenc, un art que comparteix amb el jazz moltes coses. Només els miserables i els intolerants s´esquincen les vestidures per això, la qual cosa és ridícul, perquè d´altra banda tenim un festival de jazz pota negra amb molts concerts.».

I el guitarrista d´Almeria Tomatito, «el festival de jazz de Barcelona és una referència per a tots». «També per a nosaltres els flamencs», va recalcar: «La programació d´aquest any, encara que quedi lleig que ho digui jo que actuo dues vegades, és molt més intensa que la de molts festivals que solament fan flamenc, a més del fet que ens sentim molt cuidats per la qualitat del treball del festival de jazz quant a la manera de presentar la nostra música».

Més informació a decajon.es

Concerts relacionats

Compartir: