FLAMENCAT APOSTA PEL FORMAT VIRTUAL

GUITAR BCN
FLAMENCAT APOSTA PEL FORMAT VIRTUAL
25/06/2020

Després de les seves respectives estrenes durant el mes de juny, ja pots gaudir de tots els concerts.

El cicle de concerts Flamencat, previst als Jardins del Palau Robert -en el marc del Guitar Bcn 2020- amb la vocació de donar a conèixer joves talents de l’escena local, finalment ha apostat per un format virtual davant les restriccions de l’estat d’alarma per la contenció del COVID-19.

Organitzat pel Palau Robert, el Guitar Bcn i la col·laboració de Radio Tele-Taxi, Flamencat tindrà com a protagonistes Marc Suárez, Paula Domínguez, Maruja Limón i Las Noray, artistes que viuen i treballen a Catalunya. Amb vocació social i inclusiva, aquesta mostra es fa ressó del moment dinàmic que viu l’escena catalana del flamenc, amb valors emergents que exposen una visió singular i eclèctica del gènere.

La iniciativa, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, reconeix el flamenc com una música pròpia de la societat catalana. Un gènere que compta amb una tradició i noms propis tan destacats com la bailaora Carmen Amaya, el badaloní Miguel Poveda i l’estrella mundial Rosalía.

Els concerts estan disponibles al canal Youtube oficlal de Radio TeleTaxi

Dijous, 4 de juny. 20 h.
Marc Suárez presenta un projecte que neix de la cançó d’autor combinada amb altres gèneres com el flamenc, la rumba i la música llatina.
Concentra esforços en l’elaboració de cançons de lletres, harmonies i melodies treballades amb l’objectiu de compartir missatges i generar emocions de tot tipus a l’oient.
 
Marc Suárez és una proposta musical sorgida del projecte Cabal Musical (www.cabalmusical.cat). Cabal Musical és un projecte d’innovació social per a la inclusió basat en l’acompanyament artístic de talents musicals joves.
 
Dijous, 11 de juny. 20 h
Malaguenya d’origen coíno establerta a Barcelona des dels 18 anys, on comença la seva carrera artística. Llicenciada en estudis musicals superiors en la modalitat de flamenc per Taller de Músics, ha col·laborat en projectes com la Cuban Sound Project, de Demetrio Muñiz (director musical de Buena Vista Social Club), Actitud Maria Marta (Argentina), l’Orquestra Simfònica de Galícia juntament amb la soprano María Bayo i sota la direcció de Victor Pablo Pérez, l’Orquestra Simfònica de Vallès o ha participat a espectacles com Requiem a Morente, sota la direcció de Joan Albert Amargós i compartint escenari amb Kiki Morente i Arcángel.
 
Matías Míguez, baix
Vicenç Solsona, guitarra.
Luis Alfonso Guerra, percussió
Paula Domínguez, veu
 
Dijous, 18 de juny. 20 h
Maruja Limón presenta nou disc Ante Mí. Una proposta que manté l’essència que les caracteritza: música vital que es mou entre el flamenc, el pop i ritmes llatins, però que arrisca amb noves sonoritats i temàtiques més complexes.
 
Ante Mí, el quintet de Barcelona dona veu a les situacions menys visibles de la nostra societat, creant una narració musical que dona vida als silencis que convivim diariament.
 
Dimecres, 24 de juny. 20 h.
Tradició, modernitat, música i ball. Aquests conceptes són els que defineixen Las Noray i el seu espectacle en clau femenina. Dins de la història del flamenc hi ha un gran llegat del qual queda molta investigació a fer encara. El contingut musical que proposen Las Noray farà un viatge pels diferents “palos” com les bulerías, tangos, rumbas, alegrías amb temes de flamenco més contemporani. Amb una formació musical de carácter tradicional al costat del piano, la flauta i la percussió, neix la màgia de la fusió instrumental que dona lloc a idees noves i fresques, idees que esdevindran un flamenc més actual. El ball també té el seu protagonisme i mostra l’evolució d’aquesta disciplina. Hi podem trobar des del ball més emblematic de Matilde Coral o Carmen Amaya al més contemporani. 
 
La direcció artística córrer a càrrec de Thais Hernández, sota la coordinació i direcció de David Leiva.
 
Thais Hernández, cante
Lorena Oliva, ball 
Miranda Fernández, piano
Marina Martinez, flauta
Marion Candela, percussió
 
Totes les components de Noray han nascut a Catalunya i resideixen a Barcelona a excepció de la Marion Candela que va nèixer a França.
TAGS
Compartir:
Aquest web utilitza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per a facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l’ús del web. Considerem que si continua navegant, accepta el seu ús.
Més informació Tancar