RAGAZZE ITALIANE, UNA NOVA PROPOSTA FOTOGR└FICA AL PALAU ROBERT

GUITAR BCN 2021
<i>RAGAZZE ITALIANE</i>, UNA NOVA PROPOSTA FOTOGR└FICA AL PALAU ROBERT
02/09/2021

El Jardí del Palau acull l´exposició, que retrata l´excel·lència del talent femení italià a l´estranger, fins al 3 d´octubre. 

L´exposició fotogràfica Ragazze Italiane de l’artista Alessia Laudoni s´inaugura el dijous 2 de setembre de 2021 al jardí del Palau Robert. Concebuda i promoguda pel Consolat General d´Itàlia a Barcelona amb la col·laboració de la plataforma Dreamers Academy, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General de Difusió, la mostra forma part del projecte MUSE, actiu des de 2018 com a catalitzador de la indústria cultural i creativa del talent femení italià a Espanya, gràcies a l´impuls de la Cònsol General, Gaia Danese.

La Cònsol General Gaia Danese explica: "Ragazze Italiane és un projecte amb el qual em sento profundament identificada, com a dona i com a persona que ha viscut la major part de la seva vida universitària i professional a l´estranger. M´agradaria que tots els italians de Barcelona poguessin sentir-se representats per aquest petit grup emblemàtic de dones que Alessia Laudoni, una jove fotògrafa de gran talent i de mirada profunda, delicada i conscient – ella també ´ragazza italiana´ que viu a l´estranger - retrata en els llocs més estimats de la ciutat, rendint així també homenatge a Barcelona, una esplèndida ciutat, femenina, oberta cap al nostre mar Mediterrani”.

En paraules de la fotògrafa, Alessia Laudoni, "Les dones són la meva major font d´inspiració, són el centre del meu univers. La bellesa, als meus ulls, no està associada únicament al físic. La bellesa d´una dona està en la seva pròpia essència: elegància, bondat , tendresa, força i fragilitat. Per explicar la història de les dones italianes, vaig triar la llum natural de Barcelona, fotografiant-les als seus llocs familiars i quotidians. Vaig recórrer la ciutat per submergir-me en les seves històries i acollir-les dins meu, en un lloc on el temps ja no existeix".

El projecte és també una oda a la ciutat de Barcelona. Des del principi, la iniciativa ha comptat amb el suport de l´alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com de Victòria Alsina i Burgués (Consellera d´Acció Exterior i Transparència) i Teresa Cunillera (Delegada de Govern espanyol a Catalunya), que també apareixen retratades en el llibre i en l´exposició, juntament amb l´equip format per la fotògrafa Alessia Laudoni, Anna Mastrolitto (fundadora del Dreamers Academy) i Gaia Danese (Cònsol General d´Itàlia a Barcelona).

Compartir: