EL JAZZ T´ESPERA DESPRÉS DE L´ESTIU

46 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2014
EL JAZZ T´ESPERA DESPRÉS DE L´ESTIU
17/06/2014

Branford Marsalis, Medeski-Scofield-Martin-Wood, Von Oswald-Francesco Tristano, Kenny Barron-Dave Holland, Jaques Morelenbaum i moltes més incorporacions del festival de jazz amb un 25% dte. fins al 30 de juny.

El 46 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona continua sumant noms il·lustres a la seva ja molt densa programació. Un d’ells és el del saxofonista Branford Marsalis, que tornarà a Barcelona al capdavant del seu quartet (Palau de la Música, 15 de novembre). La sala BARTS anuncia també quatre concerts d’impacte: el duo exquisit entre el pianista Kenny Barron i Dave Holland (5 de novembre); la presentació del nou disc, Juice, del supergrup que formen John Medeski, John Scofield, Billy Martin i Chris Wood (18 de novembre); la banda de Leonor Watling, Marlango (27 de novembre), amb nou disc sota el braç, i finalment, un altre duo d’alta volada, el que formen Moritz von Oswald (és a dir, Maurice, una icona de l’electrònica), i el singularíssim pianista Francesco Tristano (28 de novembre).

Una setmana després del concert inaugural de Diana Krall, la sala 2 de l’Auditori suma un altre concert al seu ja exquisit programa: el del Jaques Morelenbaum Cello Samba Trio (17 d’octubre). L’endemà, The Campbell Brothers, estendards de l’anomenat Sacred Steel Gospel, estrenaran al nostre país el seu homenatge a un dels discos cabdals del jazz, A Love Supreme, un encàrrec del Lincoln Center de Nova York per celebrar els 50 anys del disc de John Coltrane (Apolo, 18 d’octubre).

El jazz europeu tornarà a estar present amb força aquest any al festival. Als concerts ja anunciats s’afegeixen ara un piano sol de Joachim Kühn (Conservatori del Liceu, 23 d’octubre) i un mes després tindrem un altre duo excepcional, el que formen el pianista Jacky Terrasson i el trompetista Stéphane Belmondo (Institut Francès, 17 de novembre).

El Conservatori del Liceu, una de les seus del festival, acollirà també el quartet del saxofonista Mark Turner, amb nou disc per ECM (10 de novembre), i un altre piano sol, la presentació a Barcelona d’un dels discos més punyents i íntims d’Agustí Fernández, El laberint de la memòria (29 de novembre). El concert de Fernández, amb qui el festival celebrarà el seu 60 aniversari, tindrà continuïtat el mateix dia al Cafè del Liceu amb una Nit Discordian que presentarà dues de les formacions d’aquesta molt especial discogràfica barcelonina: Mut Trio i Filthy Habits Ensemble, amb la seva corprenedora revisió de La història del soldat d’Igor Stravinksy.

Com a extensió del festival tornen els concerts d’Els Grans del Gospel a mitjans de desembre. D’una banda, Georgia Mass Choir (L’Auditori, 17 de desembre) oferirà un recital d´homenatge a Whitney Houston, amb la qual van col·laborar en la producció de la banda sonora del film The Preacher’s Wife, i dos dies més tard, Soweto Gospel Choir (Palau de la Música Catalana, 19 de desembre) recordarà en to de celebració l’arribada de les primeres eleccions democràtiques a Sud-Àfrica, 20 anys enrere.

Tots aquests concerts, com ja és habitual, tindran un descompte especial pels primers compradors només en aquesta web (entrades limitades): -25% fins al 30 de juny o fins que s´exhaureixin les entrades a disposició amb descompte.

La tardor, a Barcelona, és jazz.

TAGS

Concerts relacionats

Compartir: