AN EVENING WITH DAVID DUCHOVNY

AN EVENING WITH DAVID DUCHOVNY
21/01/2016

El protagonista d´Expediente X i Californication actuarà a BARTS el 14 de maig.

David Duchovny, l´estrella d´Expediente X i de Californication, no s´ha conformat amb ser un actor multipremiat i el líder d´una sèrie de culte que té milions de seguidors en el món. Ha experimentat amb el treball darrere de la càmera en sèries com la ja esmentada Expedient X i Bones, i en la cinta House of D. És l´autor de la novel·la Holy Cow i ara sorprèn amb la seva faceta com a músic.

Duchovny va publicar amb Think Say Records el disc titulat Hell or Highwater en què s´adverteixen les reminiscències a Wilco i a R.E.M, dues bandes que l´intèrpret reconeix com a influències en aquest enregistrament.

Tot i la mala fama que generalment envolta els actors de Hollywood que s´aventuren en el món de la música -en tenim a la punta de la llengua Keanu Reeves i Don Johnson- ara és el moment de posar de banda els prejudicis i reconèixer que no tots els actors que clamen ser estrelles de rock són una farsa i en el debut de Duchovny com a músic trobem un talent autèntic que es puja a l´escenari amb honestedat i sense escarafalls, sense afany de protagonismes i amb ganes de compartir la seva música.

Amb una veu esquerpa, introvertida i fosca, que recorda la de Jakob Dylan, fa seva la cançó Americana durant 12 tracks que no amaguen el seu deute amb el folk i el rock.

Let it Rain obre amb una guitarra acústica i la veu greu i gairebé nua de Duchovny, que compta directament la història darrere d´una ruptura amorosa, per després donar pas a 3000, una oda pacifista. Rebuscant en el territori de Johny Cash però creuant el camí d´Eddie Vedder i Ryan Adams, està Another Year, un tema en el qual l´ara cantant aixeca la veu amb confiança lluny de qualsevol zona de confort; però és en en el track When the Time Comes on Duchovny s´exposa completament, mostrant la textura vellutada de la seva gola.

Un disc rodó, sense fissures, tan modest com autèntic, que ret homenatge als grans de la cançó nord-americana.

TAGS

Concerts relacionats

Compartir: