NOVES CONFIRMACIONS AL 48 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA

48 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2016
NOVES CONFIRMACIONS AL 48 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA
26/07/2016

Daymé Arocena, Barbara Hendricks, Andrea Motis, Michael Nyman, Christian Scott i Los Van Van, entre altres, noves confirmacions del festival de jazz.

El 48è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona continua afegint grans noms a la seva llista. Si fa poc el festival ja va anunciar l´esperat retorn del Robert Glasper Experiment al festival per debutar a BARTS el 22 de novembre, la mateixa sala del Paral·lel acollirà el debut al festival d’una mítica orquestra, Los Van Van, banda sonora de la història de la música popular cubana (20 d’octubre). Una altra gran artista que torna al festival és la soprano Barbara Hendricks, que proposa al Teatre-Auditori de Sant Cugat (11 de desembre) un programa íntim, The Road To Freedom, que explora amb sensibilitat, a través d’espirituals i gospels i al capdavant d’un trio, la llarga lluita de la comunitat afroamericana als Estats Units.

El Palau de la Música incorpora tres grans concerts: el de Michael Nyman, que al capdavant de la seva banda celebrarà el 40 aniversari de la seva formació amb un programa de grans èxits que repassarà totes les seves bandes sonores (10 de novembre); el d’Andrea Motis, la jove trompetista i vocalista catalana que fa anys va debutar al festival com una adolescent i ara estrena nou disc, enregistrat a Nova York per la mítica discogràfica Impulse (16 de desembre), i finalment un concert de gospel a càrrec de Black Heritage Choir, que retran homenatge a una veu nascuda precisament a les esglésies on es canta gospel, la gran Aretha Franklin (21 de desembre).

També tres concerts s’afegeixen ara al Conservatori del Liceu, convertit aquest any en l’epicentre del festival amb una increïble oferta. En primer lloc (12 de novembre), el debut a Barcelona de la cantant cubana Daymé Arocena, apadrinada per Gilles Peterson i amb una veu poderosa que la ràdio NPR va qualificar com «una hàbil combinació del soul d’Aretha Franklin i el sabor de la reina de la música cubana, Celia Cruz». Després, un cap de setmana d’apoteosi trompetística amb Raynald Colom (26 de novembre), que presentarà el seu nou projecte Steel amb el saxofonista Jesse Davis com a convidat especial, i l’inquiet Christian Scott (27 de novembre), també amb una gran novetat per presentar, Stretch, que és al mateix temps un disc i una app mòbil.

També són tres concerts els que s’incorporen a una de les sales històriques del festival, Luz de Gas. Començant per una Nit de Blues protagonitzada per la Music Maker Foundation Revue (12 de novembre), un projecte que ha recuperat pel món l’obra de grans artistes de blues; un concert doble a càrrec de dues vocalistes que tenen moltes coses a dir, Nora Norman i Noa Lur (18 de novembre), i finalment el retorn al festival de la parella formada pel poeta Joan Margarit i el seu fill saxofonista Carles (26 de novembre), que estrenaran la seva última aventura poètico-musical, Des d’on tornar a estimar.

Les entrades per tots aquests concerts ja estan a la venda amb el 15% de descompte pels socis del Club TheProject / Amics del Jazz. Tots els nous concerts, a més a més, entren en el Recorregut Free Jazz, un abonament a mida que permet comprar entrades per 5 o més concerts amb un 30% de descompte.

TAGS
Compartir: