SERRAT PRESENTA LA SEVA GIRA PER 2018

SERRAT PRESENTA LA SEVA GIRA PER 2018
26/01/2018

Mediterráneo Da Capo rememora una de les obres més recordades i imprescindibles del genial artista.

Entrades ja la venda a jmserrat.com

Consulta aquí totes les dates de la gira 

Hi ha un vell proverbi català que resumeix l´epopeia d´Ulisses, la Odissea, en set paraules: Roda el món i torna al Born. Això equival a dir que és bo recórrer camins, creuar fronteres, conèixer altres mons i finalment tornar a casa amb el que han après en la travessia d´anada i tornada, com les onades.

Fa gairebé mig segle Serrat es va embarcar en un fràgil vaixell de paper a la recerca de nous horitzons i, com Ulisses, també es va topar amb cants de sirena, amb polifemos i ciclops, es va enamorar de belles nausicas i Circes, va descendir a l´hades, l´infern i, després d´haver sobreviscut a aventures i perills, torna avui a casa, potser més savi i convençut que abans.

D´aquí el títol de l´espectacle: MEDITERRANEO DA CAPO (*), amb el qual ha decidit desplegar veles per navegar de nou amb el seu disc Mediterráneo (1971) com l´eix al voltant del qual gira aquest concert amb el qual el cantautor català es fa a la mar.

En el viatge repassarem les 10 cançons d´aquell LP fonamental on joies com Lucía, Aquellas pequeñas cosas, Pueblo blanco, Barquito de papel i el mític "Mediterráneo" navegaran al costat d´el millor del seu amplíssim repertori i alguna sorpresa musical de nou encuny.

Transcorregut gairebé mig segle, Serrat torna al Mediterráneo que mai va abandonar. En temps de visats, fronteres i filats, l´artista ha tingut la feliç ocurrència de considerar que, a més de ciutadà del món, de català, espanyol i europeu, ho és sobretot del seu mar de cada dia, d´aquesta pàtria líquida que uneix , més que separa, continents, tradicions, creences, colors de pell i fins i tot homes i dones que neden en les seves platges, naveguen en els seus iots i naufraguen en les seves pasteres.

El jove Aristòtil ho va deixar molt clar que fa vint segles quan va dir: "Hi ha tres classes de persones: els morts, els vius i els que van per mar." Serrat pertany a aquesta última estirp.

(*) DA CAPO, terme musical d´origen italià que significa tornar al principi

Concerts relacionats

Compartir: