IGNASI TERRAZA TRIO
Imaginant Miró

ESPECTACLE REALITZAT (2013)

IGNASI TERRAZA TRIO
45 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2013
AQUEST CONCERT PERTANY A:
45 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2013
Dissabte, 2 de novembre
21 h.
15 i 20 € (+ despeses de gestió)

Amb ocasió de l´exposició de Joan Miró a la National Gallery de Washington, i commemorant la trobada del pintor amb Duke Ellington, ara fa un any el pianista Ignasi Terraza va ser convidat a estrenar la seva Suite Miró. El Festival de Jazz de Barcelona d´enguany presenta aquesta obra per primera vegada al nostre país. Es tracta d´un seguit de composicions originals inspirades en alguns quadres del pintor i interpretades pel Trio d´Ignasi Terraza, amb Horacio Fumero al contrabaix i Esteve Pi a la bateria.

A l´espectacle Imaginant Miró, el proper 2 de novembre Terraza ens proposa fer el mateix exercici que ell va fer. En primer lloc escoltarem les audiodescripcions, i tot seguit la peça que va compondre el pianista, inspirat pel pintor, i que ens convida a imaginar l´art d´una manera molt diferent. Tots els qui hem assistit a les sessions de Jazz a les Fosques recordem la seva capacitat de despertar sensacions i emocions. En aquesta ocasió se´ns proposa als assistents al concert que fem de pintors imaginant un quadre, i a continuació deixem que aquestes imatges prenguin vida i s´associïn a d´altres imatges que de ben segur aniran sorgint tot escoltant la música de Terraza.

Les audiodescripcions han estat dutes a terme per la historiadora de l´art Carlota Polo, i al llarg de l´espectacle comptarem amb l´aportació puntual de la projecció de les imatges de David Cid.

Aquest espectacle permet, a més a més, sensibilitzar el públic general sobre la utilitat i conveniència de les audiodescripcions i altres eines d´accessibilitat per a persones amb discapacitat visual als museus i a tota mena d´instal·lacions culturals.

Ignasi Terraza, piano
Horacio  Fumero, contrabaix
Esteve Pi, bateria

TAGS
Compartir: