LE JAZZ AU BOUT DES DOIGTS / PORTRAITS
Exposició fotogràfica

ESPECTACLE REALITZAT (2013)

LE JAZZ AU BOUT DES DOIGTS / PORTRAITS
45 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2013
AQUEST CONCERT PERTANY A:
45 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2013
Del 5 de novembre al 21 de desembre
.
Entrada lliure

La Galerie de l’ Institut français.
Exposició oberta del 5 de novembre al 21 de desembre del 2013
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 10h a 21h
Dissabte, de 10h a 13h

Fotoperiodista, il·lustradora de diverses portades de discs, amant dels músics de jazz, Sophie Le Roux recorre, amb la seva càmera, tots els racons de les sales i els festivals de jazz des de fa més de 30 anys. 

L’any 1984, va fotografiar a la cantant Elisabeth Gaumont amb una Pentax Spotmatic, i va ser quan va decidir dedicar-se a la fotografia d’espectacles. Actualment representa la memòria viva de mítics clubs de jazz parisencs com el Petit Journal o el New Morning. L’any 2001, va col·laborar amb el pintor Raymond Moretti per la realització d’una sèrie de segells sobre les «Estrelles del jazz» editada per La Poste. Des d’aleshores, Sophie Leroux és la col·laboradora indispensable dels músics i productors per als seus cartells, carpetes, llibres i il·lustracions de premsa.

El seus clixés immortalitzen a les més grans figures internacionals, com per exemple Herbie Hancock, Marcus Miller, Ron Carter, Michel Petrucciani o Kyle Eastwood. 

Fotògrafa oficial del festival de Jazz de Viena de 2006 a 2011, la seva sèrie Le Jazz au bout des doigts, fa sortir un llibre del mateix nom l’any 2011, el qual reuneix el seus millors retrats dedicats a les mans dels artistes. L’índex vertical de Babacar Faye sobre la pell d’un tambor, els dits torturats de Carla Bley sobre un teclat de piano, Pat Metheny, Richard Galliano, Michel Portal... són fragments, instants captats, la prolongació d’un cos i d’una ànima que manipula l’instrument per extreure’n la seva quinta essència musical. 

"…Sophie Leroux transporta als espectadors ben a la vora de l’artista. A través de la seva mà feliç i del seu ull generós, revela el preciós vincle que constitueix la mà entre el músic i el seu instrument. Edificant." Fara C., Journal de l´Humanité.

"Només hi trobem felicitat i bellesa a la punta dels dits" Didier Lockwood.

Web de l´artista
TAGS
Compartir: