JAMES RHODES

ESPECTACLE REALITZAT (2016)

JAMES RHODES
48 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2016
AQUEST CONCERT PERTANY A:
48 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2016
Dijous, 10 de novembre
21 h.
Des de 20 €

Entrades exhaurides
NOU CONCERT AL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA

James Rhodes ho ha dit i ho ha repetit: la música li ha salvat la vida. Però no la música que s’escolta a les radiofórmules o aquella de què parlen els diaris a les seves cròniques apressades dels macrofestivals diguem-ne pop. No. Ell parla de la música mal anomenada clàssica. Bach, Beethoven, Chopin i tants altres. Música que es va compondre fa segles, i que encara avui apel·la a les nostres emocions més profundes. Música, escriu Rhodes (i citem a partir de la traducció castellana del seu llibre Instrumental, publicat per Blackie Books), que «ofrece compañía cuando no la hay, comprensión cuando reina el desconcierto, consuelo cuando se siente angustia, y una energía pura y sin contaminar cuando lo que queda es una cáscara vacía de destrucción y agotamiento». Aquesta és la música que el pianista i comunicador britànic ens oferirà en un concert especial en què el repertori es veurà salpebrat pels seus comentaris: la dura vida, però no obstant increïblement creativa i feliç de Johann Sebastian Bach; les passions pertorbadores de Beethoven, la relació malaltissa i disfuncional entre Chopin i George Sand. It don’t mean a thing, if it ain’t got that swing, diu un dels versicles del credo jazzístic. Bach, Beethoven, Chopin i tants altres, ens demostrarà l’apassionat James Rhodes en el seu primer recital de veritat a Barcelona, tenen tot el swing del món. Perquè, en efecte, parlem de música que, literalment, et pot salvar la vida.

L’artista s’estima més no anunciar el programa. Considera que els programes de mà habituals de la música clàssica distreuen massa en relació amb la música. Ell mateix anunciará des de l’escenari les peces que tocarà, i també per què les ha escollit.  

IMPORTANT: Els menors de 16 anys només podran accedir al recinte acompanyats del seu pare, mare o tutor legal. Imprescindible presentar la Hoja de responsabilidad (veure documents adjunts) degudament impresa i emplenada.

Concerts relacionats

Compartir:
Aquest web utilitza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per a facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l’ús del web. Considerem que si continua navegant, accepta el seu ús.
Més informació Tancar