EL PALAU DEL JAZZ

ESPECTACLE REALITZAT (2018)

EL PALAU DEL JAZZ
50 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2018
AQUEST CONCERT PERTANY A:
50 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2018
Del 10 d´octubre al 14 de desembre
.
Gratuïta

L’exposició, organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català en col·laboració amb el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, presenta en set àmbits temàtics el llarg recorregut del jazz al Palau de la Música, des dels seus inicis, quan el jazz era pràcticament desconegut entre el públic català, fins a convertir-se en una peça subterràniament clau de la història de l’edifici de Domènech i Montaner.

El Palau del jazz recorre els lligams d’aquesta relació apassionant i complexa, des del concert del gener del 1936 amb Benny Carter i el Quintet del Hot Club de França (amb Django Reinhardt i Stéphane Grappelli!) fins al naixement del Festival Internacional de Jazz de Barcelona el 1966 i la seva continuïtat fins avui en dia, que celebra 50 edicions.

La llista és única, incomparable: de Duke Ellington, Count Basie i Dexter Gordon  a Chick Corea i Brad Mehldau, de Sonny Rollins i Dave Brubeck a Ornette Coleman i Wayne Shorter, d’Ella Fitzgerald i Sarah Vaughn a Maria Schneider i Diana Krall, gairebé tot l’olimp del jazz ha passat pel Palau.

A la mostra, comissariada per Joan Anton Cararach, director artístic del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, es podrà descobrir documentació original des de l’any 1936 fins a l’actualitat: programes, retalls de premsa, entrades d’època i també fotografies originals, moltes d’elles cedides especialment per a aquesta exposició.

TAGS
Compartir:
Aquest web utilitza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per a facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l’ús del web. Considerem que si continua navegant, accepta el seu ús.
Més informació Tancar