FLAMENCAT

ESPECTACLE REALITZAT (2020)

FLAMENCAT
GUITAR BCN 2020
AQUEST CONCERT PERTANY A:
GUITAR BCN 2020
Del 4 al 24 de juny
Youtube
20 h.
Accés lliure

Els concerts seran estrenats setmanalment al canal Youtube oficlal de Radio TeleTaxi

>MARC SUÁREZ
Dijous, 4 de juny. 20 h.
Marc Suárez presenta un projecte que neix de la cançó d’autor combinada amb altres gèneres com el flamenc, la rumba i la música llatina.
Concentra esforços en l’elaboració de cançons de lletres, harmonies i melodies treballades amb l’objectiu de compartir missatges i generar emocions de tot tipus a l’oient.
 
Marc Suárez és una proposta musical sorgida del projecte Cabal Musical (www.cabalmusical.cat). Cabal Musical és un projecte d’innovació social per a la inclusió basat en l’acompanyament artístic de talents musicals joves.
 
>PAULA DOMÍNGUEZ
Dijous, 11 de juny. 20 h
Malaguenya d’origen coíno establerta a Barcelona des dels 18 anys, on comença la seva carrera artística. Llicenciada en estudis musicals superiors en la modalitat de flamenc per Taller de Músics, ha col·laborat en projectes com la Cuban Sound Project, de Demetrio Muñiz (director musical de Buena Vista Social Club), Actitud Maria Marta (Argentina), l’Orquestra Simfònica de Galícia juntament amb la soprano María Bayo i sota la direcció de Victor Pablo Pérez, l’Orquestra Simfònica de Vallès o ha participat a espectacles com Requiem a Morente, sota la direcció de Joan Albert Amargós i compartint escenari amb Kiki Morente i Arcángel.
 
Matías Míguez, baix
Vicenç Solsona, guitarra.
Luis Alfonso Guerra, percussió
Paula Domínguez, veu
 
>MARUJA LIMÓN
Dijous, 18 de juny. 20 h
Maruja Limón presenta nou disc Ante Mí. Una proposta que manté l’essència que les caracteritza: música vital que es mou entre el flamenc, el pop i ritmes llatins, però que arrisca amb noves sonoritats i temàtiques més complexes.
 
Ante Mí, el quintet de Barcelona dona veu a les situacions menys visibles de la nostra societat, creant una narració musical que dona vida als silencis que convivim diariament.
 
>LAS NORAY
Dimecres, 24 de juny. 20 h.
Tradició, modernitat, música i ball. Aquests conceptes són els que defineixen Las Noray i el seu espectacle en clau femenina. Dins de la història del flamenc hi ha un gran llegat del qual queda molta investigació a fer encara. El contingut musical que proposen Las Noray farà un viatge pels diferents “palos” com les bulerías, tangos, rumbas, alegrías amb temes de flamenco més contemporani. Amb una formació musical de carácter tradicional al costat del piano, la flauta i la percussió, neix la màgia de la fusió instrumental que dona lloc a idees noves i fresques, idees que esdevindran un flamenc més actual. El ball també té el seu protagonisme i mostra l’evolució d’aquesta disciplina. Hi podem trobar des del ball més emblematic de Matilde Coral o Carmen Amaya al més contemporani. 
 
La direcció artística córrer a càrrec de Thais Hernández, sota la coordinació i direcció de David Leiva.
 
Thais Hernández, cante
Lorena Oliva, ball 
Miranda Fernández, piano
Marina Martinez, flauta
Marion Candela, percussió
 
Totes les components de Noray han nascut a Catalunya i resideixen a Barcelona a excepció de la Marion Candela que va nèixer a França.
 
****
 
Sota el nom de Flamencat, el Guitar Bcn vol fer-se ressò del moment tant dinàmic i trepidant que està vivint l´escena catalana del flamenc. Es tracta d´una sèrie de concerts amb vocació social i inclusiva que pretenen descobrir alguns dels talents emergents que viuen a Catalunya i que exposen una visió moderna i sense cotilles del gènere, com la del quintet Maruja Limón, que amb el seu nou disc Ante mí han dibuixat una proposta fresca de flamenc amb pinzellades llatines. D´altra banda, la jove cantaora Paula Domínguez —que usa les xarxes socials com a plataforma per l´experimentació—, abraça amb naturalitat el pop i l´R&B. Completen el cicle, el guitarrista i cantant Marc Suárez, sorgit del projecte d´acompanyament a joves talents dels barris del Taller de Músics, Cabal Music, que aposta per la rumba i els ritmes llatins; i el col·lectiu Las Norays, que desplegaran un espectacle de ball i pals tradicionals que revisa la petjada femenina en el flamenc.
Compartir:
Aquest web utilitza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per a facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l’ús del web. Considerem que si continua navegant, accepta el seu ús.
Més informació Tancar