FLAMENCAT

FLAMENCAT
GUITAR BCN 2021
AQUEST CONCERT PERTANY A:
GUITAR BCN 2021
Del 8 al 29 de maig
12 h.
Streaming

>Canal Youtube TheProject

Per al Palau Robert és un gran repte ser, per segon any consecutiu, membre actiu del Guitar BCN i soci de The Project i de l’emissora Ràdio TeleTaxi en la consecució del cicle Flamencat. Tot plegat, en una conjuntura complicada per a la música i la cultura en general.

L’any passat van  haver d’enregistrar-se i emetre els concerts programats via streaming per culpa de la covid 19. Malgrat totes les dificultats, creiem que involucrar-nos en aquesta celebració del nou flamenc fet a Catalunya va ser una bona idea.

Enguany repetim, perquè Flamencat ens permet incidir en dos dels mandats que com a govern i com a equipament públic de la Generalitat, ens interpel·len: donar accés a propostes culturals i d’entreteniment de qualitat i gratuïtes, i promoure els grups i artistes professionals del país en uns moments especialment delicats per les restriccions que imposa la pandèmia.

Palau Robert 

Flamencat
Jardins del Palau Robert - 12 h.

Dissabte, 8 de maig
MUCHACHO & LOS SOBRINOS 

Són amics d’infància, compares i germans. La proposta de Muchacho & Los Sobrinos s’ha gestat en celebracions de prometatge i casaments gitanos, convencions i concerts. Són l’herència de Peret, el rei de la rumba, i també de grans noms com el Pescaílla, Chipén o Estrellas de Gràcia. Presenten una rumba catalana pura i autèntica, amb el ventilador com a pal de paller de les composicions. Fugen dels concerts tradicionals, fan juergas de temes propis i versions de clàssics del gènere en què, fins i tot, pot aparèixer algun bailaor. La música que toquen en la intimitat d’aquesta comunitat gitana de Barcelona la traslladen als escenaris d’una manera desacomplexada i, a vegades, improvisada. 

Dissabte, 15 de maig
ALBA CARMONA i JESÚS GUERRERO
Presenten Toques y Cantos

Toques y Cantos és un viatge en el qual, a través de la guitarra i la veu com a vehicle conductor, l´espectador podrà anar descobrint algunes de les joies que amaga la música tradicional de la nostra terra. Passejarem des del sud de la península, pel Barri de Triana, recordant aquells famosos tangos del Titi, fins a l´interior més profund, que ens porta aquests "aires de Salamanca" bressolats al ritme del Pandero de Peñaparda. Reviurem la Rondeña de Montoya vista a través del prisma de la nostra època, rescatem els cants de munyir, per des d´allà donar una volta per Passeig de Gràcia i la seva rumba Catalana, i aprofitant el tumbao que porta la rumba, ens vam traslladar a Cuba, per fondre en una abraçada el danzón de Xiomata Laugart amb la Guajira flamenca, tan popularitzada pel gran Pepe Marchena. El respectable podrà navegar en una travessia imaginària per diferents tocs, cants i cançons tradicionals a la llengua catalana i castellana.

Dissabte, 22 de maig
LUCÍA FERNANDA  

El seu nom va començar a sonar amb força ara fa un any amb La Manta. Des de llavors, Lucía Fernanda no ha parat de treballar i ara torna amb Canastera, una cançó que convida a ballar des de les primeres notes. En­cara que sigui néta del gran Habichuela i que el seu pare sigui Antonio Carmona, ha decidit volar sola, sense cognom, però sempre a prop dels seus. El seu imminent primer disc, a jutjar per les cançons que ja coneixem, promet ser una explosió mera­vellosa de flamenc i música urbana.

Dissabte, 29 de maig 
PEDRO JAVIER GONZÁLEZ 

Durant la seva carrera com a guitarrista, Pedro Javier González ha enregistrat 12 àlbums a títol personal i ha col·laborat amb artistes de la rellevància d´El Último de la Fila, Joan Manuel Serrat, Manolo García, Roberto Alagna, Victoria de los Ángeles i Angelo Branduard, entre molts altres. Destaca per la seva mesura i temprança a l´hora de tocar i per la seva capacitat de barrejar gèneres com el flamenc o el jazz, amb un estil característic i ple de sensibilitat que agermana tècnica i emoció a parts iguals.

 TAGS
Compartir:
Aquest web utilitza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per a facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l’ús del web. Considerem que si continua navegant, accepta el seu ús.
Més informació Tancar