BOKANTÉ
GREC 2021

ESPECTACLE REALITZAT (2021)

BOKANTÉ
Dimarts, 13 de juliol
20.30 h.
El grup de Michael League, el compositor i baixista del grup Snarky Puppy, i de la cantant i pianista Malika Tirolien presenta el tercer treball d’un projecte musical que barreja sons africans i occidentals per parlar-nos de les lluites del món actual.
 
Jazz, rock i funk es combinen en la música d’Snarky Puppy, un conegut supergrup de jazz-fusió instrumental que va néixer a Brooklyn i ha guanyat tres premis Grammy. El líder de la banda és el compositor, productor i baixista Michael League, que, precisament, es va instal·lar fa una temporada a Barcelona, on encara viu.
 
League va passar fa uns anys per Montreal i allà, de manera inesperada, va conèixer la cantant i pianista Malika Tirolien, una canadenca originària de l’illa caribenya de Guadalupe a qui va escoltar cantar en francès i en crioll.
  
Tots dos artistes van descobrir que eren esperits afins i van començar a intercanviar lletres i melodies, en una relació en la qual League va canviar el baix per una guitarra, va aplegar músics de diversos orígens culturals i va acabar creant Bokanté, una banda amb un nom que, en crioll de Guadalupe, significa ‘intercanvi’.
 
I és que en aquest projecte paral·lel del creador de Snarky Puppy conflueixen el jazz, el blues i tot de músiques del món procedents de Cuba, Jamaica o del delta del Mississipí, però també de l’Àfrica occidental.
Tot plegat, com ells mateixos diuen, constitueix una estranya combinació de "sons africans blues del delta i Led Zeppelin", amb unes lletres cantades en crioll i en francès. Fins ara han editat dos discos, Strange Circles i What Heat, en els quals hem escoltat la veu extraordinària de Malika Tirolien cantant sobre el món d’avui i els problemes als quals fa front: des del racisme i les migracions fins a la indiferència davant del dolor aliè.
 
Ara, el grup prepara un tercer treball que enregistra aquest estiu a Barcelona i que interpreta en directe al Grec Festival de Barcelona després d’haver ofert concerts a Montreux i a Lugano.
 
IMPORTANT: Els menors de 16 anys només podran accedir al recinte acompanyats del seu pare, mare o tutor legal. Imprescindible presentar la Hoja de responsabilidad (veure documents adjunts) degudament impresa i emplenada.

Michael League, guitarra baríton
Roosevelt Collier, guitarra lap steel
Malika Tirolien, veu
Chris McQueen, guitarra
Bob Lanzetti, guitarra
André Ferrari, percussió
Jamey Haddad, percussió
Keita Ogawa, percussió
Julia Adamy, baix elèctric

Documents Adjunts

Noticies relacionades

Compartir: