CRISTINA PATO amb
l´ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS

ESPECTACLE REALITZAT (2014)

CRISTINA PATO amb <br>l´ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS
46 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2014
AQUEST CONCERT PERTANY A:
46 VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA - 2014
Dissabte, 22 de novembre
19 h.
De 22 a 76 € (+ despeses de gestió)

És, sense discussió, la gaitera més ambiciosa de la història de l’instrument, capaç de tocar per fer ballar 15.000 persones o compartir l’escenari del Carnegie Hall amb Yo-Yo Ma i el Silk Road Ensemble, Cristina Pato és una personalitat única. Pianista clàssica (llicenciada al Conservatori del Liceu), vocalista (la vam sentir cantant un alalá corprenedor fa dos anys amb Paolo Fresu i Omar Sosa) i percussionista (¿com algú pot tocar el pandeiro d’aquesta manera?) a més a més de gaitera, Pato ha estrenat recentment obres de compositors de primer nivell com ara Osvaldo Golijov i Vijay Iyer, o ha fet arranjaments especials a partir de músiques preexistents de lluminàries com John Zorn. Però la seva ambició demana més, i per això ella mateixa ha decidit encarregar a quatre compositors ben diferents una obra especial per ella i orquestra simfònica. L’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Rubén Gimeno, estrenarà doncs una composició d’Emilio Solla, pianista argentí instal·lat des de fa anys a Nova York, però amb un passat molt vinculat a l’escena jazzística barcelonina. Es tracta del Concierto para Pato y orquesta, que comença amb un poema de Rosalía de Castro i que, segons el mateix compositor, acaba amb «una milonga furiosa en el Buenos Aires actual». «Un viaje –continua Solla– en el espacio y en el tiempo» en què la solista tocarà gaita, piano i pandeiro, i a més a més cantarà. Per acabar d’arrodonir una vetllada única, l’OSV programa a més a més dues obres cabdals del repertori simfònic sense etiquetes: el Danzón número 2 del mexicà Arturo Márquez i una selecció de West Side Story del gran Leonard Bernstein. Una nit diferent, sens dubte.

PROGRAMA:
Arturo MÁRQUEZ, Danzón número 2
Emilio SOLLA, Concerto for Pato and orchestra 
Leonard BERNSTEIN, West Side Story (selecció simfònica)

Orquestra Simfònica del Vallès
Cristina Pato, gaita, piano, veu i percussió
Rubén Gimeno, director

L´encàrrec d´aquest concert ha estat co-finançat per Cristina Pato i la fundació per a la música contemporània NewMusicUSA com a part del projecte The Gaita and Orchestra Commissioning Project

Compartir:
Aquest web utilitza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per a facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l’ús del web. Considerem que si continua navegant, accepta el seu ús.
Més informació Tancar